Kopřivnice: Radnice našla způsob, jak prodat bývalý objekt DDM

24.12.2015 15:32

Už dvanáct let prázdná vila na Sokolovské ulici v centru Kopřivnice možná příští rok najde nového majitele a využití. Objekt, který až do roku 2001 sloužil jako sídlo domu dětí a mládeže, získalo město bezúplatným převodem od státu v roce 2007, během let ale radnice nenašla smysluplné využití budovy. Privátní zájemce o objekt přitom musela odmítat, podmínkou převodu totiž bylo, že město vilu nejméně do roku 2028 neprodá.

Kopřivnice: Radnice našla způsob, jak prodat bývalý objekt DDM
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Aby bylo možné situaci postupně chátrajícího objektu řešit, začala Kopřivnice už v loňském roce vyjednávat s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových o změně podmínek nabytí objektu. „Zástupci úřadu nám vyšli vstříc a dohodli jsme se na tom, že uzavřeme dodatek smlouvy o bezúplatném převodu nemovitosti, který nám následně umožní objekt od státu odkoupit za odhadní cenu z roku 2007,“ uvedl starosta Miroslav Kopečný. Dodatek k osm let staré smlouvě o bezúplatném převodu jednomyslně schválili zastupitelé.

Tento krok by měl umožnit, aby radnice po zaplacení částky přibližně 1,2 milionu korun mohla budovu nabídnout dalším zájemců. „Výrazně se nám uvolní ruce pro další kroky. V březnu 2016 bychom budovu mohli odkoupit a následně ji můžeme nabízet k dalšímu využití,“ říká starosta Miroslav Kopečný. Radnice podle jeho slov registruje nejméně čtyři zájemce o objekt číslo popisné 407 na Sokolovské ulici. Mezi jinými je i společnost Therápon 98 provozující polikliniku, kterou od vily dělí jen jedna ulice a která má údajně zájem v objektu zřídit byty pro své lékaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…