Kopřivnice: Ringhofferova vila získala hlavní cenu

28.06.2019 21:14

Kopřivnice – Ringhofferova vila získala hlavní cenu v soutěži Stavba Moravskoslezského kraje. Objekt zvítězil v kategorii Stavby občanské vybavenosti-rekonstrukce.

Kopřivnice: Ringhofferova vila získala hlavní cenu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V závěru minulého týdne byly zveřejněny výsledky třináctého ročníku soutěže Stavba Moravskoslezského kraje, jejímž hlavním cílem je zviditelnit projekční, dodavatelské a investorské subjekty, mající sídlo v Moravskoslezském kraji a realizující svá díla v kraji a nově i mimo území MSK. „Zpráva o tom, že celková rekonstrukce objektu Ringhofferovy vily v parku dr. E. Beneše získala hlavní cenu v kategorii Stavby občanské vybavenosti-rekonstrukce, nám udělala velkou radost,“ uvedl za město Kopřivnice starosta Miroslav Kopečný.

Ringhofferovu vilu do soutěže přihlásila společnost Atris, s. r. o., která měla na starosti projekt rekonstrukce objektu. Její zástupci v závěru minulého týdne převzali při slavnostním galavečeru v areálu Landek Park v Ostravě zmíněnou hlavní cenu. „Se zástupci společnosti Atris jsme se po vyhlášení výsledků setkali. Vzhledem k tomu, že jsme byli investorem rekonstrukce Ringhofferovy vily, firma nám nabídla, že získané ocenění zůstane v Kopřivnici,“ sdělil Miroslav Kopečný.

Ringhofferova vila v současné době slouží především pro slavnostní události. Město do ní přemístilo obřadní síň a od září loňského roku se v ní pravidelně konají svatební obřady, vítání občánků a další události významné pro město. V příštím týdnu ve vile převezmou ocenění žáci kopřivnických základních škol, kterým se podařilo povinnou školní docházku dokončit s vyznamenáním.

Ti, kteří mají zájem vilu navštívit, dostanou možnost v závěru srpna letošního roku. Během tradiční kopřivnické pouti se radnice rozhodla objekt zpřístupnit, Den otevřených dveří Ringhofferovy vily se uskuteční v neděli 25. srpna 2019 a všichni jste na prohlídku oceněného objektu srdečně zváni!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…