Kopřivnice: Sousedé uspořádají Zátopkovi zahradní slavnost

15.09.2022 8:36 | Tisková zpráva

V sobotu 17. září jsou všichni fanoušci Emila Zátopka srdečně zváni k jeho rodnému domu na ulici 1. května, č. p. 421. Právě zde se totiž uskuteční Zahradní slavnost u Zátopků, kterou pro zdejšího rodáka pořádají sousedé ze čtvrti Luhy.

Kopřivnice: Sousedé uspořádají Zátopkovi zahradní slavnost
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Kromě připomínky slavného běžce v pohodové sousedské atmosféře se mohou příchozí těšit na hudební vystoupení a večerní promítání filmu Zátopek. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Zahrada u Zátopkova rodného domu bude otevřena od 14 hodin, o hodinu později je plánováno vystoupení pěveckého sboru Valentin a následně cimbálové muziky Radhošť. „Lidové písničky a cimbál měli manželé Zátopkovi moc rádi, a proto nesmí na jejich slavnosti chybět. Stejně tak ani dobré občerstvení, které zdejší obyvatelé vlastnoručně připraví. Budeme rádi, když i ostatní příchozí přinesou něco dobrého na zub a uděláme si zahradní slavnost se vším všudy. Budeme vzpomínat, bavit se, zpívat, něco dobrého sníme a v 19:30 se společně podíváme na film Zátopek,“ uvedl za pořadatele Jaromír Naleraj s doporučením, aby si hosté přinesli vlastní deky či židličky, ale zato auta raději nechali doma.

Zahradní slavnost není zdaleka jedinou akcí, kterou obyvatelé Luh na počest svého slavného souseda pořádají. V roce 2014 odhalili na Zátopkově rodném domě pamětní desku a o dva roky později zde uvítali jeho ženu Danu. Přijměte tedy pozvání hrdých sousedů a přijďte si spolu s nimi připomenout Emila Zátopka u příležitosti 100. výročí jeho narození. Akci dotačně podpořilo město Kopřivnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…