Kopřivnice: Strela opustila depozitář

11.06.2022 17:02 | Tisková zpráva

Slovenská strela opustila svůj depozitář a zamířila na pravidelnou prohlídku a nezbytný servis. Poté se kopřivnická chlouba vypraví na Slovensko, kde se zúčastní prestižní akce 500 km slovenských. Návrat do Kopřivnice je plánován začátkem července.

Kopřivnice: Strela opustila depozitář
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Národní kulturní památka je nyní v Přerově v péči odborníků Českomoravské železniční opravny, Mezopravny a společnosti Machač Motors.

„Motory mají aktuálně odjetých více než 200 motohodin, takže je potřeba provést předepsaný servis pro kontrolu klikového ústrojí, ložisek a dalších částí motoru. Dále je nutné vyčištění elektromechanického pohonu Sousedík z důvodu průsaku oleje, což vyžaduje vyvázání obou podvozků z vozové skříně. Provedeny budou také pravidelné technické prohlídky a revize systémů nutné pro bezpečný provoz vlaku,“ popsala plánované procedury Marie Jonasová ze společnosti Tatra Trucks.

Strela

Přímo z Přerova zamíří motorový vlak M290.002 na Slovensko, kde si jej budou moci prohlédnou účastníci a návštěvníci závodů historických vozidel 500 slovenských kilometrů. V expozici kopřivnického depozitáře by měla být Strela opět k vidění od pondělí 4. července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…