Kopřivnice: V muzeu bude pokřtěna známka s Karlem Lopraisem

13.02.2024 16:14 | Tisková zpráva

Na začátku března by oslavil 75. narozeniny Karel Loprais, legenda motoristického sportu a významná osobnost města Kopřivnice. U této příležitosti uvede Česká pošta do prodeje příležitostný písmenový poštovní aršík. Jeho křest proběhne příští týden v místním muzeu.

Kopřivnice: V muzeu bude pokřtěna známka s Karlem Lopraisem
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Svůj profesní život spojil Karel Loprais s automobilkou Tatra, kterou díky vítězstvím v Rallye Dakar proslavil po celém světě, a tím samozřejmě propagoval také Kopřivnici. Jako jeden z nejúspěšnějších účastníků náročného závodu získal přezdívku Monsieur Dakar

Křest aršíku s Karlem Lopraisem se bude konat ve čtvrtek 15. února od 14 hodin v Muzeu nákladních automobilů Tatra za účasti rodiny Karla Lopraise, generálního ředitele České pošty a zástupců společnosti Tatra Trucks. Slavnostní akt proběhne před Tatrou 815 4x4, s kterou závodní tým, vedený Karlem Lopraisem, dosáhl v roce 1988 prvního dakarského vítězství.

Autorem výtvarného návrhu aršíku se dvěma známkami, jejichž nominální hodnota je zastoupena písmeny „E“ a „Z“, je Petr Ptáček. Společně s aršíkem vyjdou i dvě varianty obálky prvního dne vydání (FDC). Zájemci si budou moci nový aršík zakoupit na specializovaných přepážkách nebo v e-shopu na webových stránkách České pošty ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…