Kopřivnice: Výstava na radnici upozorňuje na globální problémy

14.01.2022 17:39 | Tisková zpráva

Od tohoto týdne zdobí vestibul kopřivnické radnice výstava, která se snaží upozornit na různé globální problémy. Od února bude sedm tematických panelů putovat po místních školách, kde mohou být v kombinaci s vytvořenými pracovními listy využity jako materiál pro aktivní výuku.

Kopřivnice: Výstava na radnici upozorňuje na globální problémy
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Mnoho lidí stále považuje globální problémy, jako je například postupné oteplování klimatu, za něco imaginárního, co se nás moc netýká. Opak je však pravdou, a proto by se všichni měli chovat v duchu motta Mysli globálně, jednej lokálně. Každý by si měl uvědomit, že svými každodenními činnostmi ovlivňuje stav naší planety a jeho udržitelnost pro budoucí generace. Každý z nás má svůj díl zodpovědnosti a občas stačí skutečně malý krůček k tomu, abychom změnili svět k lepšímu,“ uvedla koordinátorka projektu Zdravé město Kopřivnice Ivana Holubová.

A právě podpora tohoto smýšlení byla cílem nedávno ukončeného projektu Kopřivnický Globus (GLOBálně, Udržitelně a Spolu). V rámci něj proběhlo několik kampaní a osvětových akcí pro veřejnost, ale také vzdělávání zaměřené na žáky místních škol.

„Lektorka navštěvovala školní družiny, kde dětem při tvoření různých výrobků nenásilnou formou přibližovala témata projektu. Například povídání o vodě doprovázelo drátkování kapky vody, diskuze o jídle a jeho původu končily tvorbou mandaly ze semínek a luštěnin. Děti si svůj výrobek odnesly domů, kde si mnohdy o zážitku z družiny popovídaly s rodiči či sourozenci, takže osvěta se šířila dál,“ popsala Ivana Holubová aktivitu Hravě o globálních tématech, která předcházela vytvoření stejnojmenné výstavy.

Celkové náklady ročního projektu Kopřivnický GLOBUS přesály 190 tisíc korun, přičemž více než polovinu pokryla dotace z Moravskoslezského kraje. V letošním roce by město v dobrovolných aktivitách v oblasti udržitelného rozvoje rádo pokračovalo a opět požádá kraj o dotační podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…