Kopřivnice: Za manžele Zátopkovy budou zasazeny pamětní stromy

17.09.2022 19:09 | Tisková zpráva

U příležitosti 100. výročí narození manželů Zátopkových budou před ZŠ Emila Zátopka zasazeny pamětní stromy. Poblíž stromů bude trvale instalován stoleček a dvě židle – jedna Emilova a druhá jeho ženy Dany. Slavnostní zasazení proběhne v pondělí 19. září od 15 hodin.

Kopřivnice: Za manžele Zátopkovy budou zasazeny pamětní stromy
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Vysazeny budou dva buky – zelený za Emila a červený za Danu. Novým stromům požehná kopřivnický farář Martin Kudla. Součástí slavnostní akce, která připadá přímo na den 100. výročí narození slavného atletického páru, bude vystoupení pěveckého sboru Valentin a sboru dětí ze ZŠ Emila Zátopka.

„Většina písní, které na akci zazní, bude ze zpěvníku Leopolda Víchy – kopřivnického učitele, který sbíral lidové písně, jež jsou nyní uloženy v archivu Muzea Fojtství. Vzhledem k tomu, že Vícha zemřel rok před narozením Emila Zátopka, je velmi pravděpodobné, že v Zátopkově mládí tyto písně ještě mezi lidmi přirozeně zněly,“ uvedla Radka Krysová z odboru životního prostředí.

Se zasazením stromů budou moci symbolicky pomoci všichni příchozí. „Děti si klidně mohou přinést vlastní lopatky i konvičky a přiložit ruce k dílu, aby se stromy dobře ujaly a pěkně rostly,“ doplnila Radka Krysová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…