Kopřivnice: Zastupitelé ocenili Karla Lopraise titulem Významná osobnost

26.06.2022 7:35 | Tisková zpráva

Seznam Významných osobností města Kopřivnice se rozroste. Zastupitelé na svém včerejším zasedání schválili udělení tohoto titulu Karlu Lopraisovi – legendě československého a českého motoristického sportu, jejíž jméno bude navždy spojeno zejména s úspěchy kopřivnických kamionů Tatra na Rallye Dakar.

Kopřivnice: Zastupitelé ocenili Karla Lopraise titulem Významná osobnost
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Titul Významná osobnost může město udělit buď za vynikající tvořivé výkony a významné výsledky ve společenskovědní či vědecké oblasti nebo za vynikající výkony v oblasti kulturní, umělecké či sportovní. Získat jej může osobnost, jejíž život je silně spjat s městem a jeho historií, za předpokladu, že se zasloužila o rozvoj či propagaci města v rámci České republiky či v zahraničí. Tyto tituly se zpravidla udělují při slavnostní příležitosti – naposledy v roce 2018 v rámci oslav 70. výročí povýšení Kopřivnice na město. Letos se tato příležitost nabízí v souvislosti s oslavami 100. výročí narození Emila Zátopka.

Návrh na udělení titulu Významná osobnost může podat kterýkoliv občan. V případě Karla Lopraise to učinil pan Tomáš Kamín: „Úspěchy Karla Lopraise jsou celosvětově známy, a to nejen sportovní veřejnosti. Svůj profesní život spojil Karel Loprais s automobilkou Tatra, kterou díky svým vítězstvím v Rallye Dakar proslavil po celém světě, a tím samozřejmě propagoval rovněž Kopřivnici. Ne nadarmo se pyšnil sportovním titulem Monsieur Dakar. Dle mého názoru si toto ocenění zasloužil již dávno,“ uvedl předkladatel návrhu, který odhlasovalo zastupitelstvo.

Titul udělený in memoriam převezme zástupce rodiny Karla Lopraise v září, v rámci slavnostního oceňování sportovních osobností města Kopřivnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…