Kopřivnice podpoří projekt Na kole dětem

05.02.2014 15:02 | Zprávy

V červnu se stane Kopřivnice jednou ze zastávek charitativní cyklistické tour „Na kole dětem“, kterou již popáté povede známý velocipedista a několikanásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák. Významný sportovní projekt na podporu onkologicky nemocných dětí podpoří město převzetím záštity a finančním darem ve výši 20 tisíc korun.

Kopřivnice podpoří projekt Na kole dětem
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

5. ročník cyklotour je naplánován na 4. až 14. června 2014, kdy peloton cyklistů v čele s Josefem Zimovčákem absolvuje zhruba 1500km jízdu napříč celou Českou republikou, navštíví takřka všechny kraje a zastaví se v partnerských městech. K pelotonu se může přidat úplně každý, ať už na kousek, jednu etapu nebo celou trasu. Mezi aktivními účastníky nebudou chybět významné osobnosti, úspěšní sportovci a známé tváře. V roce 2013 se k akci připojily přibližně čtyři tisíce cyklistů a z nadačního fondu Na kole dětem, do kterého mohou všichni účastníci i přihlížející přispět libovolnou částkou, byly zaplaceny rekondiční pobyty dětí po onkologické léčbě za zhruba milion korun.

Do města automobilů dorazí účastníci cyklojízdy v sobotu 7. června 2014 v rámci 140 km dlouhé etapy vedoucí ze Zlína přes Vsetín, Pustevny, Rožnov p. R., Frenštát p. R. a Kopřivnici do Nového Jičína. Na Kopřivnických dnech techniky, které se budou právě v tomto termínu konat na zkušebním polygonu Tatry, předvedou veřejnosti jízdu na velocipedu a především osobním příkladem předají odkaz projektu: „My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně“.

Více informací o projektu naleznete na internetových stránkách www.nakoledetem.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

16:31 Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

Město Havířov pro své občany v nejbližších dnech zřídí chytrou komunikační síť. Jmenuje je se Munipo…