Kopřivnice potvrdila zařazení do kategorie B Zdravých měst a získala další titul

08.12.2016 6:34

Kopřivnice také v letošním roce potvrdila, že právem patří mezi takzvaná Zdravá města. Již podesáté se městu podařilo obhájit zařazení do své kategorie a navíc získat titul Systémové město za dlouhodobý postup kategorie B dle kritérií místní Agendy 21.

Kopřivnice potvrdila zařazení do kategorie B Zdravých měst a získala další titul
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Ocenění převzali na začátku prosince starosta Miroslav Kopečný a vedoucí oddělení strategického plánování Lenka Šimečková v Praze na každoroční konferenci Národní sítě Zdravých měst ČR, kde zároveň prezentovali úspěšné akce města automobilů letošního roku nebo zapojení podnikatelů do tvorby koncepčních a rozvojových dokumentů města.

Další cena, kterou Kopřivnice jako takzvaně Systémově řízené město získalo během krátké doby, kvituje vedení s potěšením. „Získaného titulu a ocenění si vážíme. Naše poděkování patří všem kolegům a také partnerům, kteří se na aktivitách, jimiž výsledků dosahujeme, podílejí,“ okomentoval cenu Miroslav Kopečný.

Místní Agenda 21 je jednou z metod hodnocení kvality veřejné správy, která posuzuje především to, jakým způsobem obec realizuje svůj rozvoj, zda je plánován za aktivní účasti veřejnosti, respektuje principy udržitelnosti a strategického řízení a směřuje ke zvyšování kvality života občanů. Také v roce 2017 budou probíhat veřejná projednání a připomínkování projektů, které bude město připravovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …