Kopřivnice si připomene výročí TGM

06.03.2022 14:56 | Tisková zpráva

V pondělí 7. března uplyne 172 let od narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Při této příležitosti zveme všechny příznivce Masarykových myšlenek na tradiční vzpomínkové setkání, které se uskuteční od 16 hodin u pomníku TGM.

Kopřivnice si připomene výročí TGM
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Přijďte uctít odkaz významného státníka, politika, filozofa, sociologa a pedagoga, který se zasadil o svobodu českého a slovenského národa po první světové válce.

„Setkání se v Kopřivnici koná každoročně, protože Masaryk byl opravdu mimořádnou osobností, která má s naším městem mnoho společného. Dvakrát byl za Kopřivnici a další města IV. volebního obvodu moravských měst zvolen poslancem Říšské rady a stále zde má hodně příznivců, z nichž mnozí jsou aktivními členy Masarykova demokratického hnutí. Masaryk prosazoval humanitu, svobodu a národní svébytnost, tedy hodnoty, jejichž důležitost si zejména v dnešní době tak silně uvědomujeme,“ uvedl starosta Miroslav Kopečný.

Květiny k pomníku TGM položí se starostou města také předseda klubu Masarykova demokratického hnutí Kopřivnice Jaroslav Šula, který na setkání přednese proslov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.