Kopřivnice vydala další díl dokumentárního cyklu

07.01.2021 8:36

Kopřivnice navázala na úspěšnou sérii dokumentárních DVD Město očima pamětníků a vydala její volné pokračování. Tentokrát jde o vzpomínky tatrováckého mechanika Miroslava Dryáka, který byl členem asijské expedice Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky.

Kopřivnice vydala další díl dokumentárního cyklu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

První dva díly dokumentárního cyklu vydalo město Kopřivnice v roce 2010 a právě vycházející DVD je již šestým v pořadí. „Cílem projektu bylo vytvořit audiovizuální dílo s trvalou hodnotou a uchovat střípky historie dalším generacím,“ uvedl autor celé série Miroslav Hofmann. Vzpomínky Miroslava Dryáka na cestu po Indii obsahovalo již DVD Město očima pamětníků 3. z roku 2016, které nyní autor dále rozpracoval. Nový dokument popisuje zážitky členů legendární výpravy v Nepálu, Cejlonu a Indonésii, Japonsku a SSSR. Je tvořen zejména původními cestovatelskými záběry z šedesátých let minulého století a vyprávěním Miroslava Dryáka natočeným v letech 2010-2011.

DVD s názvem Z Kopřivnice do Asie s Miroslavem Dryákem si zájemci budou moci koupit na Informacích ve vestibulu radnice. Mezi Kopřivničany je cyklus Město očima pamětníků velmi oblíben, a proto je v rozpočtu města vyčleněna částka na jeho další pokračování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…