Kopřivnické dny techniky jsou za dveřmi

31.05.2017 13:59

Už za pár dní zaplní zkušební polygon společnosti Tatra Trucks, a. s., více či méně známá technika. První červnový víkend bude tradičně patřit Kopřivnickým dnům techniky.

Kopřivnické dny techniky jsou za dveřmi
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V pořadí pátému ročníku akce, jejímž hlavním cílem je široké veřejnosti zblízka ukázat techniku, bude patřit sobota 3. a neděle 4. června. Na tradičním místě, zkušebním polygonu společnosti Tatra Trucks, a. s., se návštěvníci mohou těšit na interaktivní ukázky stavební, vojenské, hasičské, komunální, zemědělské a jiné techniky. Prezentovat se bude více než pět desítek firem a společností, které technické vybavení vyrábějí anebo využívají při své práci.

Doprovodný program nabídne mnoho oblíbených atrakcí. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet jízdu ve vozech ferrari či lamborghini, okusit vyhlídkový let vrtulníkem, projet se v nákladních vozech po polygonu, zapůjčit si motokáru, vyzkoušet simulátory či jízdu s rádiem řízenými modely. Zajímavý bude také hudební program akce. „V letošním roce jsme se rozhodli zvolit trochu jinou cestu než doposud. Lidé se v odpoledních hodinách mohou těšit na vystoupení revivalových kapel, i hudebníků z blízkého okolí,“ uvedla za organizátory tisková mluvčí města Kopřivnice Jana Hromočuková s tím, že podrobný rozpis vystupujících naleznou zájemci na stránkách akce www.koprivnickednytechniky.cz.

Ani v pořadí páté Kopřivnické dny techniky nepřipraví návštěvníky o možnost nahlédnut do provozu generálního partnera akce, společnosti Tatra Trucks, a. s. „Hlavní montáž bude pro veřejnost otevřena po oba dva dny, a to vždy v době od 10 do 15 hodin,“ potvrdil informaci hlavní organizátor akce Pavel Farda.

Součástí největší městské akce bude po loňském úspěchu opět kolárna. Všichni ti, kteří dorazí na Kopřivnické dny techniky 2017 na kole, budou mít možnost svůj dopravní prostředek bezpečně odložit v oploceném a hlídaném areálu. Novinkou bude dětský koutek, kam mohou rodiče umístit své děti. Jezdit bude opět bezplatná autobusová doprava, a to od budovy polikliniky, která se nachází v blízkosti kopřivnického vlakového nádraží. Autobusy budou na polygon vyrážet cca každou půlhodinu. Samozřejmostí zůstává vstup na akci, stejně jako parkování v areálu, zdarma. Automobily budou moci vjíždět branou číslo 6 od Průmyslového parku. Pěší mohou klasicky využít bránu číslo 5 u zimního stadionu.

Pořadatelem akce je město Kopřivnice, generálním partnerem pátých Kopřivnických dnů techniky je společnost Tatra Trucks, a. s. Více informací o Kopřivnický dnech techniky, stejně jako program akce, je zveřejněno na adrese: koprivnickednytechniky.webnode.cz/. Záštitu nad akcí převzalo Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, z. s. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…