Kralupy nad Vltavou: Likvidace nefunkční kašny na Seifertově náměstí

17.01.2021 18:01

15. ledna 2021 začala v Kralupech likvidace dlouhodobě nefunkční kašny, jež se nachází na Seifertově náměstí v Lobečku.

Kralupy nad Vltavou: Likvidace nefunkční kašny na Seifertově náměstí
Foto: mestokralupy.cz
Popisek: Kralupy nad Vltavou

V jarních měsících ji posléze nahradí velkolepý záhon, který bude osázen rostlinami podle návrhu krajinářské architektky Michaely Suchoňové. Z dlouhodobého hlediska se jedná o vůbec první krok v rámci modernizace příslušného prostranství.

Komplexní přestavbu Seifertova náměstí (či parku) mají představitelé města v plánu již několik let. Náročnost spojená zejména s finančními náklady projektu však realizaci doposud bránila, což potvrzují slova kralupského místostarosty Libora Lesáka: „Studii na obnovu Seifertova náměstí máme k dispozici poměrně dlouhou dobu. Bylo však zřejmé, že pokud nebudeme moci využít některého z dotačních titulů, bude celková obnova více než složitá.“

V důsledku těchto okolností se tedy vedení města rozhodlo alespoň k dílčímu kroku, jímž je přerod kašny v hodnotný záhon květin. „Kašna byla v určité době pro místní občany atrakcí. Postupem let však začala chátrat a její současný stav je opravdu velmi nevzhledný. Hlavně z tohoto důvodu radní schválili její likvidaci a následné osázení okrasné zeleně na jejím místě,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí odboru investic a správy majetku MěÚ. „Začínáme nejprve přípravnými pracemi. Od 18. ledna pak odstartuje vlastní demolice, která potrvá do konce února,“ uzavřela vedoucí odboru s tím, že v jarních měsících bude následovat již výše zmíněné osázení nového prostoru květinami.

Cena za odstranění kašny vyjde město na 420 897,90 Kč (včetně DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…