Kralupy nad Vltavou: Město nabízí občanům forenzní identifikační značení jízdních kol

08.05.2019 16:58

Díky poskytnuté dotaci od Ministerstva vnitra ČR Vám Městská policie Kralupy nad Vltavou nabízí ve dnech 18. a 19. května 2019 v garážích objektu Městského úřadu se sídlem Palackého náměstí č. 1, Kralupy nad Vltavou, značení jízdních kol „syntetickou DNA“.

Kralupy nad Vltavou: Město nabízí občanům forenzní identifikační značení jízdních kol
Foto: mestokralupy.cz
Popisek: Kralupy nad Vltavou

Strážníci vaše jízdní kolo označí pomocí speciálního roztoku a varovnou nálepkou (Chráněno DNA - Městská policie Kralupy nad Vltavou), jízdní kolo vyfotografují a vyplní s vámi příslušné formuláře (přihláška do evidence jízdních kol a souhlas se zpracováním osobních údajů), které jsou potřeba pro zaregistrování jízdního kola do databáze městské policie a do mezinárodní databáze. V případě, že se jedná o nové jízdní kolo, je vhodné přinést i doklad o nákupu. Není to však povinnost, lze vyplnit čestné prohlášení o nabytí kola.

Cílem tohoto značení je identifikovat jízdní kolo, odradit pachatele krádeží, minimalizovat podvody a urychlit vrácení jízdního kola majiteli. Forenzní značení je odolné a stálé proti běžnému mytí kola, proti běžným chemikáliím i proti soli. Podrobné informace o forenzním značení jízdních kol naleznete na stránkách: www.forenzniznaceni.cz

Povinností majitele jízdního kola je dostavit se se svým jízdním kolem, které bude v dobrém technickém stavu, ČISTÉ A SUCHÉ, přinést hodnověrný doklad totožnosti a vyplnit příslušné formuláře. Značení a registrace je zdarma. Aplikace forenzního značení a registrace jednoho jízdního kola trvá přibližně 15 minut. Aby nedocházelo k dlouhému čekání zájemců, je nutné se na konkrétní termín dopředu přihlásit. Rezervační program je spuštěn na internetových stránkách www.bezpecnekralupy.cz a jeho prostřednictvím si můžete sami zarezervovat vhodný termín pro označení kola.

Výše uvedené dny nejsou poslední, kdy si budete moci nechat označit své kolo. Tato akce bude v Kralupech nad Vltavou pokračovat na podzim 2019.

Strážníci Městské policie Kralupy nad Vltavou se těší na Vaši návštěvu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…