Kralupy nad Vltavou: Město podniklo potřebné kroky ve věci likvidace odpadu v areálu kovošrotu

09.08.2022 10:41 | Tisková zpráva

Dne 3. 8. 2022 se na MěÚ v Kralupech nad Vltavou uskutečnila schůzka mezi představiteli města a majitelem areálu bývalého kovošrotu, kde v prvním prázdninovém týdnu vypukl požár plastového odpadu.

Kralupy nad Vltavou: Město podniklo potřebné kroky ve věci likvidace odpadu v areálu kovošrotu
Foto: mestokralupy.cz
Popisek: Kralupy nad Vltavou

V rámci náročného zásahu, při němž zasahovaly desítky hasičských jednotek, byl vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí
V dalších dnech poté pokračovaly nezbytné dohašovací práce, neboť se na daném místě stále objevovala skrytá a o to více nebezpečná ohniska. „Prvořadým zájmem města je co nejrychlejší likvidace nelegální skládky odpadu a zabránění vzniku jakýchkoliv ekologických škod na našem správním území,“ uvedl Lukáš Hodík z krizového řízení města, jenž se jednání zúčastnil společně se starostou Markem Czechmannem, místostarosty Liborem Lesákem a Vojtěchem Pohlem, přítomni byli rovněž zaměstnanci odboru životního prostředí.

Z šetření bylo dále zjištěno, že příslušný pozemek, na němž se zmíněný areál nachází, si od majitele pronajal jiný subjekt. Ten svým nešetrným chováním následně porušil nájemní smlouvu a na místo navezl odpadový materiál, což zástupci vlastníka na jednání sami potvrdili.

Mezi městem a přítomným majitelem byl posléze domluven postup, jehož cílem je komplexní vyřešení stávajícího stavu. „Firma vlastnící areál si na likvidaci najala specialistu a právního zástupce. Ti již začali v této záležitosti konat. Doufejme, že se situace brzy posune ku prospěchu nás všech,“ uzavřel Lukáš Hodík s tím, že město bude i nadále celou věc monitorovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…