Kralupy nad Vltavou: Rekonstrukce krytého plaveckého bazénu

14.06.2022 19:53 | Tisková zpráva

Od začátku měsíce června až do konce listopadu je naplánováno uzavření krytého plaveckého bazénu z důvodu třetí etapy rekonstrukce. V letošním roce se jedná o jednu z nejnáročnějších stavebních investic, a to i s ohledem na celkové náklady.

Kralupy nad Vltavou: Rekonstrukce krytého plaveckého bazénu
Foto: mestokralupy.cz
Popisek: Kralupy nad Vltavou

Projekt zahrnuje kompletní obnovu části plaveckého bazénu, přestavbu části suterénu, rozšíření akumulační nádrže a rekonstrukci dětských šaten včetně přístupové chodby. 

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15394 lidí
Součástí stavby je rovněž kompletní výměna vodovodní přípojky do objektu. Nezbytná je dále instalace nové nerezové vložky do stávajícího tělesa bazénové vany. Ústřední prostory haly se dále dočkají inovace ochozů, stěn, podlah a dalších přilehlých konstrukcí.

„Jedná se o velmi nákladný projekt, ovšem pokud bychom ho oddalovali, mohli bychom se brzy dostat do velmi složité situace. Mnoho zásadních prvků je už teď v havarijním stavu,“ říká Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic MěÚ, jež si zároveň uvědomuje, že se na určitou dobu zmenší nabídka volnočasových aktivit pro rekreační plavce, nemluvě o těch závodních. „V letních měsících samozřejmě krytý bazén chybět nebude. Doufejme, že se letos dočkáme příznivého počasí a že letní koupaliště budou moci návštěvníci využívat i v září. Rádi bychom ho nechali otevřené co možná nejdéle. Dva měsíce však s určitostí zůstanou nevykryty,“ uzavřela Marcela Horčičková.

Rekonstrukce krytého plaveckého bazénu přijde město na 43 434 367,46 Kč. Zhotovitelem byla vybrána dobříšská společnost Bohemik s. r. o.

Krátká historie

Objekt krytého plaveckého bazénu byl uveden do provozu v roce 1986. Je tvořen mimo jiné velkým plaveckým bazénem o rozměrech 25x16,7x1,4 m a menším dětským bazénem s rozměry 12,5x6x0,6 m. Součástí jsou rovněž šatny, sociální zázemí, sauna, wellness a další provozní prostory. Budova navazuje stavebně i provozně na sousední sportovní halu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…