Kralupy nad Vltavou: Začíná třetí etapa rekonstrukce centra města

18.05.2019 6:32

Plánovaná celková rekonstrukce centra města v Kralupech nad Vltavou se v současné době nachází zhruba v polovině.

Kralupy nad Vltavou: Začíná třetí etapa rekonstrukce centra města
Foto: mestokralupy.cz
Popisek: Kralupy nad Vltavou

Dvě etapy spojené s přestavbou prostoru kolem kostela, radnice a bývalého pivovaru již proběhly, nicméně v průběhu měsíce května dojde k zahájení stavby s názvem „Řešení zpevněných ploch v centru města Kralupy nad Vltavou – III. etapa“.

Předmětem této investice je realizace nových povrchů v Palackého ulici a v prostoru současného Palackého náměstí, v návaznosti na již realizované akce v rámci předchozích dvou etap. Také zde živičné povrchy nahradí žulová dlažba, přičemž převážná část území bude mít charakter pěší zóny. Současně zde ovšem vznikne také 32 parkovacích míst a prvky nové zeleně a městského mobiliáře. Speciální částí bude znázornění úseku bývalého mlýnského náhonu, a to pomocí kamenných desek z bývalého objektu pivovarské spilky.

„Stavební práce začnou 9. května. Od této doby budeme náměstí postupně uzavírat. Řidiči motorových vozidel mohou v ideálním případě využít nových parkovacích míst ve Vaníčkově ulici, průjezdná zůstane taktéž Palackého ulice. Nadále zůstane uzavřena Husova ulice, dále pak prostranství v blízkosti budovy České spořitelny, které v současnosti slouží zejména k parkování. Přibližně v srpnu, kdy bude tato část náměstí dokončena, přijde na řadu finalizace etapy v podobě pokládání povrchů v Palackého ulici,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic a správy majetku MěÚ Kralupy nad Vltavou.

Akce „Řešení zpevněných ploch v centru města Kralupy nad Vltavou – III. etapa“ potrvá až do konce října tohoto roku. Po celou dobu této náročné investiční akce bude zajištěna dopravní obslužnost místních obchodů a bank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…