Křest knihy a výstava Památné stromy Prahy

02.03.2012 13:24

V Botanické zahradě v Troji byla dnes dopoledne pokřtěna kniha Památné stromy Prahy. Dílo autorů Pavla Kyzlíka, Aleše Rudla a kol., které vzniklo díky podpoře Magistrátu hl. m. Prahy, je souborem vlastivědných vycházek, jejichž cílem jsou chráněné dřeviny.

Křest knihy a výstava Památné stromy Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

Texty vycházek jsou koncipovány tak, že přinášejí informace i o chráněných územích Prahy, ale kromě toho rovněž uvádějí kulturně-historické informace, které by měly sloužit ke komplexnímu poznání území. Velký prostor je v publikaci věnován i popisu všech vyhlášených památných stromů v Praze.

„Podrobný a ucelený soupis významných pražských stromů je nejen skvělou inspirací k vycházce do míst, kde byste možná unikátní strom nikdy nečekali, ale hlavně motivací k další péči o těchto 200 unikátních kusů, stejně jako o všechny jejich nástupce. Vždyť kdo ví, třeba i o nich se bude za několik set let psát,“ komentoval vydání knihy radní Radek Lohynský.

Slavnostní křest knihy se konal v rámci výstavy Památné stromy Prahy se představují, která bude veřejnosti přístupná v Botanické zahradě v Troji od 3. do 25. března 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…