Krnov: Bazén v aquaparku bude mít osm drah

01.11.2019 16:59

Od rozhodnutí zastupitelstva města postavit v areálu koupaliště nové městské lázně uplynuly dva roky. Příprava na jeho výstavbu se nyní zhmotnila do studie proveditelnosti a v příštím roce se počítá s vyhlášením architektonické soutěže. Podle odhadů by mohl aquapark přivítat první návštěvníky kolem roku 2027.

Krnov: Bazén v aquaparku bude mít osm drah
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

V současné době společnost Relaxsolution městu předala materiál, který se podrobně zabývá jednotlivými provozy budoucího sportovně-relaxačního zařízení, stanovuje jeho kapacity a možnosti vzájemného uspořádání. Architekt Václav Cviček dokončil studii proveditelnosti, která posuzuje možnost umístění stavby městských lázní ve zvolené lokalitě. A firma Unigeo provádí revizi pásem ochrany vodního zdroje v prameništi Zlatá Opavice.

„Možná někomu přijde, že studií je hodně, nicméně vzhledem k tomu, že jde o investici v řádech stovek milionů korun, přípravy tomu odpovídají. Teď musíme čekat do konce dubna na ukončení měření v rámci revize pásma ochrany vodního zdroje, následovat bude vyhlášení architektonické soutěže a bude ještě nutné změnit územní plán. Samozřejmě bychom byli rádi, aby se začalo stavět co nejdříve, ale asi není reálné, aby k tomu došlo dříve jak za pět let,“ říká starosta Tomáš Hradil.

V rámci přípravy projektu musí být prioritně dořešeny činnosti, které mají zásadní vliv jak na samotnou výstavbu nových městských lázní v areálu koupaliště, tak na jejich pozici na zvoleném pozemku. Jedná se především o změnu územního plánu, protože část záměru zasahuje do plochy krajinné zeleně, která by měla být změněna na plochu tělovýchovy a sportu, případně na plochu silniční dopravy. Dále jde o redukci nebo změnu podmínek ochranného pásma 2. stupně vodního zdroje Zlatá Opavice a v neposlední řadě o napojení stavby na technickou infrastrukturu.

Aquapark by měl disponovat plaveckým pětadvacetimetrovým bazénem s osmi drahami, krytým relaxačním bazénem, brouzdalištěm pro děti, venkovním výplavovým bazénem, dvěma tobogány, saunovým světem s vnitřní i venkovní částí. Prostor by v něm měly najít i fitness aktivity, občerstvení a doplňkové služby, jako masáže. „Konečné architektonické řešení bude výsledkem architektonické soutěže, která by měla být vypsána příští rok. Z ní vzejde nejen architektura a všechny provozní vazby, ale také se poprvé dozvíme něco více o výši investic. Na základě architektonické studie pak bude zadána projektová dokumentace,“ uvádí městský architekt Lubomír Dehner. Předchozí zastupitelstvo, které výstavbu nových lázní schválilo, stanovilo výši investice na maximálně 300 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…