Krnov: Blíží se Fórum Zdravého města

13.04.2017 14:45 | Zprávy

Má naše město problémy, které vyžadují přednostní řešení? Pokud si myslíte, že existují, a chcete nám je sdělit, zapište si do kalendáře u čtvrtka 27. dubna, že v 17.00 hodin se koná Fórum Zdravého města. A přijďte v tento den za námi do velkého sálu Střediska volného času Krnov. Společně vybereme deset největších problémů, na jejichž řešení se zaměříme.

Krnov: Blíží se Fórum Zdravého města
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Každoroční setkání občanů, odborníků a zástupců města má ustálený program. „Nejdříve bude vyhodnocen stav loňských problémů. Občanům předložíme, jaké kroky již byly učiněny pro změnu k lepšímu, případně je seznámíme s důvody, proč se v jejich řešení nepostoupilo,“ řekl koordinátor Zdravého města Krnov Tomáš Kolárik. Město složí účty k těmto top problémům roku 2016: oprava bazénu, koupaliště; navýšení počtu stomatologů; zatraktivnění centra – oživení nabídkou služeb a řemesel; zvýšení nabídky volnočasových aktivit pro seniory; propojení školství s trhem práce; kontejnery na bioodpad; lepší strava ve školních jídelnách – kvalita, množství, hygiena; hlášení nápadů, připomínek a závad prostřednictvím webových stránek města a zpětná vazba o odstranění závad.

Následovat bude vydefinování problémů pro letošní rok. Účastníkům budou k dispozici odborníci z osmi oblastí, například z oblasti životního prostředí, zdraví a sociálních služeb nebo dopravy, kteří jim pomohou naformulovat problém, jehož řešení požadují. Z každé oblasti pak účastníci fóra vyberou dva největší problémy, o jejichž závažnosti budou hlasovat. Z hlasování vzejde desítka problémů, kterým se říká 10P. Ta bude v následujících týdnech ověřena anketou mezi občany. Anketou ověřenými problémy se následně bude zabývat zastupitelstvo města, které by se mělo zavázat k jejich řešení.

Součástí Fóra Zdravého města bude také představení druhého kola participativního rozpočtu, včetně rekapitulace pravidel, představení již podaných návrhů, nebo uvedení možných příkladů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

22:28 Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

Členové Dance Center Marverci přivezli z nedávného Mistrovství Evropy Best Dance Group zlaté medaile…