Krnov: Místo vojenských garáží budou domky

23.05.2022 12:03 | Tisková zpráva

Příprava více než třiceti stavebních parcel pro individuální stavbu rodinných domů na Kabátově kopci v Ježnické ulici má za sebou další milník. Skončilo zadávací řízení ve věci veřejné zakázky na demolici bývalých vojenských garáží.

Krnov: Místo vojenských garáží budou domky
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Zvítězila firma Morkus Morava, která nabídla nejnižší cenu, a to 1,9 milionu korun bez DPH. „Nyní běží čtrnáctidenní lhůta na odvolání účastníků zadávacího řízení. Pokud se nikdo neodvolá, uzavřeme s vybranou firmou smlouvu a demolice může začít. Území by pak mělo být vyčištěno nejpozději do 150 dnů od podpisu smlouvy,“ uvedl Petr Mynář z odboru investic a správy majetku.

Bourání se týká tří hal, vrátnice, dvou sedimentačních jímek, dvou jednopodlažních nepodsklepených objektů, oplocení, zpevněných ploch ze silničních panelů a asfaltu, rozvodů a přípojek inženýrských sítí, základových konstrukcí, chodníků, součástí prací je také likvidace skládek stavebního a komunálního odpadu.

„Odstraněny budou i čtyři podzemní ocelové nádrže, které byly objeveny v rámci pyrotechnického průzkumu na západní straně území,“ upřesnil Petr Mynář. V rámci demoličních prací dojde i ke kácení dřevin, především těch náletových, které mají průměr kmene do 25 cm. Za vykácenou zeleň byla městu uložena náhradní výsadba v rozsahu minimálně 18 kusů dřevin v lokalitě Kabátova kopce.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

V sousedství garáží již skončila výstavba dvou vodních nádrží za 3,6 milionu korun včetně DPH, které budou sloužit pro retenci srážkových vod ze zpevněných ploch a střech rodinných domů. Schází už jen kolaudace. „Menší nádrž na levém břehu Ježnického potoka zůstává suchá, jelikož nemá přítok. Větší nádrž nad rybníkem jsme napustili, abychom ověřili, zda udrží vodu. Zatím je vše v pořádku,“ řekl Petr Mynář.

Do prázdnin by město mělo mít k dispozici také dokončenou projektovou dokumentaci technické a dopravní infrastruktury, kterou za 713 tisíc korun včetně DPH zpracovává společnost VIAT. „Zároveň upřesňujeme podmínky, které budou muset budoucí stavby splnit, ať už jde o způsob jejich umístění na pozemku, maximální podlažnost nebo umístění plotu. Chceme, aby se podmínky staly nejen součástí kupních smluv, ale rovněž byly pevně ukotveny v územním plánu, kde by plocha pro výstavbu měla být řešena s prvky regulačního plánu. Zabráníme tím vzniku takzvané sídelní kaše, jejímž příkladem je nedaleká vilová čtvrť s ulicí Pod Ježníkem,“ uzavřela Martina Marčanová z odboru investic a správy majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…