Krnov: Na Ježník pojede méně autobusů MHD

22.03.2022 21:49 | Tisková zpráva

Na Ježníku bude od pondělí 4. dubna pokračovat výstavba splaškové kanalizace, a to v části od rodinného domu Ježník 72 ve směru k bývalému sanatoriu. Stavební práce ztíží průjezd vozidlům.

Krnov: Na Ježník pojede méně autobusů MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radnice města Krnov

Cestující linkou 802 městské hromadné dopravy (MHD) musejí počítat s výlukovým jízdním řádem. Zakázku realizuje společnost POHL cz. Podle smlouvy má být kanalizace dokončena nejpozději 31. října 2023. 

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42035 lidí

V první etapě, která potrvá od dubna do konce června, mají stavbaři v plánu vybudovat kilometr kanalizace. „Jde o podélný výkop v komunikaci, pracovat budou zhruba po dvacetimetrových úsecích. Průjezd vozidel integrovaného záchranného systému bude zajištěn okamžitým odstavením stavební techniky, případně nasunutím přejezdových plechů. Soukromá automobilová doprava se bude řídit dopravním značením nebo signalizací pracovníků. Přestože hlavní komunikace bude průjezdná, řidiči musejí počítat s určitým zdržením,“ uvedl Zbyněk Moravec z odboru investic a správy majetku.

Zatímco osobní vozidla nebudou mít v době výkopových prací s průjezdem problém, autobusy neprojedou a v pracovní dny od 7.30 do 13.00 hodin a od 13.45 do 19.00 hodin se budou otáčet na provizorně zbudované točně za zastávkou Ježník čp. 187, v místě napojení ulice Staré Ježnické. „V době od 19.00 do 7.30 hodin a od 13.00 do 14.00 hodin spoje dotčeny nebudou a rovněž v sobotu a neděli pojedou bez omezení,“ upřesnila Kateřina Peterková z odboru organizačního. Cestující budou o změnách informováni vývěskami v autobusech, výlukový jízdní řád bude zároveň vyvěšen na označnících autobusových zastávek a také uveřejněn v celostátním informačním systému.

Po celou dobu výstavby kanalizace bude zajištěn svoz odpadu, zásobování a průjezd vozidel integrovaného záchranného systému, v případě nutnosti Lesní správa města Krnova umožní průjezd po lesních cestách.

Výstavba kanalizace v délce 4,8 kilometru, jež má odvést splaškové vody z Ježníku, je rozdělena do čtyř úseků. Dokončeny jsou už tři, od ulice Kollárovy po dům na adrese Ježník 72. „Zbývá jen propojit třicet metrů kanalizace, které byly vynechány kvůli přeložce plynovodu v úrovni veterinární ordinace, a napojit přípojky. Na tyto práce má firma, která tento úsek budovala, termín do května,“ řekla Martina Marčanová z odboru investic a správy majetku. Celkové náklady na výstavbu kanalizace činí 61 milionů korun. Na vybudování tří úseků, od revizní šachty v křižovatce se Švermovou ulicí po bývalé sanatorium, získalo město dotaci od Státního fondu životního prostředí ve výši 28,5 milionu korun.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…