Krnov: Participativní rozpočet - podáno deset návrhů

03.06.2017 18:36

Venkovní cvičební prvky, vybudování bosé stezky nebo lavičkostezek. To jsou jen některé z návrhů, které občané zaslali do 2. kola participativního rozpočtu. Celkem bylo přijato deset návrhů, které v současné době procházejí kontrolou splnění stanovených kritérií.

Krnov: Participativní rozpočet - podáno deset návrhů
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„Bohužel již nyní víme, že jeden návrh nesplňuje základní kritérium celého procesu participativního rozpočtování, a to komunitní charakter. Tento projekt, i když by byl pro určitou skupinu obyvatel přínosný, nebude moct být zařazen do hlasování, neboť takto nemůžeme podporovat podnikatelskou činnost. S ostatními autory návrhů budeme v nejbližších dnech komunikovat a vyzveme je, aby případné nedostatky či nejasnosti upravili a projekty mohly postoupit do hlasování,“ uvedla Jana Chylíková z odboru strategického rozvoje s tím, že návrhy jsou zveřejněny zde.

Kontrola návrhů bude ukončena 5. června. Projekty, které budou splňovat stanovená kritéria, budou ve čtvrtek 15. června v 18.00 hodin veřejně představeny ve studovně Městské knihovny Krnov. Hlasování veřejnosti, která vybere vítězný projekt, se uskuteční od 25. června do 9. července. „Hlasování bude probíhat online i písemnou formou. Tištěný hlasovací lístek bude k dispozici v Turistickém informačním centru Krnov, přes internet opět využijeme hlasovací systém Demokracie 21, který umožňuje dát plusové i minusové hlasy“ řekla Jana Chylíková.

Na projekty, které budou chtít ve městě zrealizovat občané v rámci participativního rozpočtu, město v letošním roce vůbec poprvé vyčlenilo 500 tisíc korun. „Děkujeme autorům za jejich návrhy a ostatní naše obyvatele vyzýváme, aby se společně zapojili do další fáze projektu – do seznámení se s jednotlivými návrhy svých přátel a sousedů a poté především do výběru projektů, které je nejvíce zaujmou. Jaké projekty se nakonec budou realizovat, mají ve svých rukou,“ uzavřel místostarosta Jan Krkoška, politik Zdravého města a MA21.

Participativní rozpočet je jednou z nových forem zapojování veřejnosti do rozvoje města. Jedná se o proces, prostřednictvím kterého obyvatelé mohou rozhodovat o využití části městského rozpočtu na realizaci konkrétní akce či projektu, zpravidla investičního charakteru.

Seznam návrhů
(po splnění základních kritérií, řazeno abecedně dle jména autora)
Bazakas Georgios – Rekonstrukce části cyklostezky v Krnově-Chomýži
Bednarčíková Hana – Rozšíření možností využití Ježečkova paloučku I – vybudování cvičícího prvku
Bednarčíková Hana – Rozšíření možností využití Ježečkova paloučku II – vybudování bosé stezky
Cekotová Eliška – Venkovní cvičební prvky
HK Krnov mládež – Venkovní fitness zóna
Kaniová Kristina – Pořízení venkovního mobiliáře
Kaniová Kristina – Lavičkostezky
Středisko volného času Krnov – Multifunkční hřiště u SVČ Krnov
Vroblová Miroslava – Stálá výstava panenek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.