Krnov: Přibyla místa, kde je možné sdílet kolo

11.04.2022 8:36 | Tisková zpráva

Už téměř dva měsíce mohou cyklisté opět využívat službu sdílených kol (bikesharing), kterou v Krnově provozuje firma nextbike.

Krnov: Přibyla místa, kde je možné sdílet kolo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radnice města Krnov

V březnu se navzdory proměnlivému počasí uskutečnilo 3 623 výpůjček, což potvrzuje přetrvávající zájem o tuto službu. Vloni přitom během sedmi měsíců od začátku května do konce listopadu bylo evidováno celkem 29 316 výpůjček. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

„Jsme rádi, že si lidé sdílená kola oblíbili a ve spolupráci s firmou nextbike se proto snažíme nabídku rozšiřovat. Přibyla proto nová místa, kde je možné si kolo vypůjčit, a která zájemci najdou u Kofola Music Clubu, u domova pro seniory v Rooseveltově ulici, na Ježníku u penzionu Hermes a na Sídlišti pod Cvilínem mezi bloky G a H,“ popisuje cyklokoordinátorka Kristýna Kutálková s tím, že stávající počet stanic v Krnově je nyní třicet. Na některých z nich byly v minulých týdnech instalovány nové stojany, které přehledněji označují výpůjční místo. V blízké budoucnosti není vyloučeno, že by mohl být počet stanic ještě rozšířen. „Chceme postupovat podle požadavků občanů, kteří se nám ozývají na facebooku, e-maily nebo osobně. V některých lokalitách však není jednoduché najít vhodné místo pro umístění stanice. Přesto se budeme snažit uživatelům v co největší míře vyhovět,“ vysvětluje Kristýna Kutálková.

V současnosti je zájemcům o bikesharing k dispozici sto modrošedých jízdních kol s nízkým nástupem, košíkem pro odložení věcí a třírychlostní přehazovačkou. Prvních patnáct minut půjčení zdarma, za každých dalších započatých třicet minut cyklista platí 12 korun. K výletu na celý den si je možné kolo půjčit za 150 korun. „Jedná se o dotovanou službu z městského rozpočtu, v němž je pro letošní rok za tímto účelem vyčleněna částka 1,5 milionu korun. Kola pak bude možné stejně jako v loňském roce sdílet až do konce listopadu,“ uzavírá Kristýna Kutálková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…