Krnov: Přípravy na výstavbu aquaparku pokračují

08.10.2020 8:36

Zastupitelé na zářijovém zasedání udělali další tři důležité kroky vedoucí k výstavbě nových městských lázní v areálu koupaliště.

Krnov: Přípravy na výstavbu aquaparku pokračují
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Schválili pořízení změny územního plánu, dále v úpravě rozpočtu letošního roku navýšili částku na architektonickou soutěž o návrh lázní na 4,2 milionu korun a souhlasili s tím, že z rozpočtových prostředků v letech 2021 až 2024 bude uvolněno 15 milionů korun na zpracování projektové dokumentace.

Důvodem pro změnu územního plánu je skutečnost, že v území stávajícího koupaliště vznikne nový soubor staveb, jenž bude zahrnovat také krytý bazén a parkoviště. To by mělo být vybudováno na ploše mezi komunikací v Petrovické ulici a areálem koupaliště. „V současnosti se jedná o plochu krajinné zeleně, na níž není umožněna výstavba. Změnou územního plánu dojde ke zvětšení plochy sportu a tělovýchovy, v níž je přípustné realizovat také parkovací stání. Rovněž je třeba upravit pro tuto lokalitu stanovené podmínky prostorového uspořádání, jako výškovou hladinu nebo koeficienty využití území, a to tak, aby umožnily výstavbu lázní,“ zdůvodnila nutnost pořízení změny územního plánu Iveta Laštůvková z odboru výstavby. 

Architektonickou soutěž o návrh nových městských lázní má město v plánu vyhlásit v příštím roce. „Jejím cílem bude nalézt a ocenit nejvhodnější řešení, které splní požadavky města, a následně zadat zakázku na zpracování navazujících projektových prací,“ uvedla vedoucí odboru veřejných zakázek Klára Hazuchová. Projektování by mělo začít v lednu 2022 a trvat dva roky, termín zahájení realizace je předběžně stanoven na rok 2025. Nové lázně by pak měly být uvedeny do provozu v roce 2026.

Aquapark má disponovat plaveckým pětadvacetimetrovým bazénem s osmi drahami, brouzdalištěm pro děti, venkovním výplavovým bazénem, dvěma tobogány, saunovým světem s vnitřní i venkovní částí. Součástí areálu bude i zázemí pro fitness, možnost občerstvení a případně další doplňkové služby, například masáže, kosmetické služby, pedikúra nebo rehabilitace.

Předchozí zastupitelstvo, které výstavbu nových lázní schválilo, stanovilo výši investice na maximálně 300 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …