Krnov: Zahraniční partneři poznávali město a okolí

31.07.2017 21:16

Prezentace Krnova a jeho okolí pracovníkům turistických informačních center z partnerských měst byla cílem famtripu, který ve dnech 23. až 26. června pořádalo město Krnov. Zúčastnili se ho zástupci litevského Telšiai, francouzského Saint-Égreve a polského Mińsku Mazowieckého.

Krnov: Zahraniční partneři poznávali město a okolí
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„Naše pozvání přijal vždy jeden představitel města společně s pracovníky turistických informačních center, v případě Saint-Égrève i lidé z organizace, která se zabývá pořádáním zájezdů pro občany města. Ti již přijeli s konkrétním cílem podrobně se seznámit s turistickými možnostmi, atraktivitami i službami, protože plánují na příští rok zorganizovat zájezd do Krnova, který chtějí zkombinovat s jednodenní návštěvou Prahy. V delegaci z Mińsku Mazowieckého a Saint-Égrève byli také zástupci z knihoven, které jsme na jejich přání zavedli na prohlídku městské knihovny,“ uvedla vedoucí oddělení vnějších vztahů Monika Vyležíková.

Kromě Krnova zahraniční hosté navštívili Osoblažsko a Jeseníky. „S tím, co viděli, byli velmi spokojeni, stejně jako s vysokou úrovní služeb. Také jim moc chutnalo, což se projevilo v nákupu suvenýrů – odváželi si především místní či české speciality, jako Studentskou pečeť, pečený čaj, Nachmelenou opici, lázeňské oplatky nebo krnovské likéry,“ dodala Monika Vyležíková.

Po červnovém famtripu se v rámci spolupráce partnerských měst konalo od 8. do 14. července mezinárodní setkání mládeže ve francouzských Dolomitech nedaleko Saint-Égrève, kde Krnov reprezentovali členové kroužku mladých hasičů, a v přípravě je mezinárodní fotbalový turnaj v litevském Telšiai. Toho se 11. a 12. srpna zúčastní tým mladých fotbalistů FK Krnov z kategorie starších žáků. Do turnaje, který patří v Litvě v této kategorii k největším, se přihlásilo celkem dvanáct týmů z Litvy, Polska, Lotyšska a České republiky. Krnovští se v základní skupině utkají s domácími, což jistě přiláká na nově vybudovaný fotbalový stadion, kde se turnaj bude konat, početné publikum. Kromě zápasů fotbalisty čeká také prohlídka města nebo společné sledování zápasu 1. litevské fotbalové ligy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …