Kroměříž: Další výtržník demoloval zeleň v centru města

23.07.2020 7:34

Městská policie zadržela třiatřicetiletého muže, který ve Ztracené ulici ničil zeleň a kopal do slunečníků restaurační zahrádky.

Kroměříž: Další výtržník demoloval zeleň v centru města
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Alkoholem posilněný výtržník se ze svého jednání bude zpovídat u správního orgánu, kterému byl tento přestupek proti majetku předán,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš.

Výtržníka odhalil městský kamerový systém. „Muž několikrát kopl do květináče a následně z něj vytrhl trs rostlin a odhodil je na zem. Strážníkům pak řekl, že je zahradník a z květináče vykopl plevel, který tam nepatří,“ popsal Kubiš. Dechová zkouška u muže prokázala více než dvě promile alkoholu.

V krátké době se jedná o třetí případ, kdy výtržníci v centru Kroměříže ničili zeleň. Pětačtyřicetiletý muž při tom nedávno pobíhal nahý na Velkém náměstí. Trhal květiny ze záhonů, choval se pomateně a agresivně. Trs květin hodil i do služebního vozidla hlídky městské policie. Psychicky narušeného muže poté odvezla zdravotnická záchranná služba.

Na začátku června pak čtyřiadvacetiletý muž ničil květinovou výzdobu v centru města. I jeho čin, stejně jako v předchozích dvou případech, odhalil městský kamerový systém. Mladík ve Ztracené ulici u jednoho z domů vytrhl květiny a zahodil je na vozovku. K činu se přiznal. Řekl, že byl naštvaný, protože nedostal výplatu. Ze svého jednání se výtržník bude zpovídat u správního orgánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…