Kroměříž: Do města se vrátí filmaři

25.03.2021 20:28

V Kroměříži se na přelomu dubna a května bude natáčet další díl divácky úspěšné minisérie Marie Terezie. Štáb čítající více než sto osob tentokrát kromě Arcibiskupského zámku využije i ulici Jánská a Velké náměstí. „Marie Terezie je úspěšný projekt a jsem velmi rád, že se město na něm může podílet. Velkým přínosem pro nás nepochybně je zviditelnění Kroměříže jako turistické destinace,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Do města se vrátí filmaři
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Filmaři do města dorazí zhruba na týden někdy mezi cca 26. dubnem a cca 7. květnem. V ulici Jánská a na Velkém náměstí se bude natáčet jeden až dva dny. Vzhledem k rozsahu a náročnosti dobového filmu bude štáb s potřebnou technikou po tuto dobu omezovat parkování i pohyb občanů ve zmíněných lokalitách. Město také filmařům vyhradí parkovací místa v ulicích poblíž zámku či pomůže s odvozem odpadů. „Věřím, že omezení spojená s natáčením budou pro občany Kroměříže snesitelná. A že výsledek v podobě povedeného filmu bude stát za to,“ dodal Němec.

Produkce filmu hodlá podobně jako při natáčeních dřívějších dílů minisérie, které měly premiéru v letech 2017 a 2019, využít komparzisty. Příležitost vidět se ve filmu tak budou mít i obyvatelé Kroměříže.

Projekt je historickou epopejí mapující životní osudy Marie Terezie, jedné z nejvýznamnějších postav novodobé Evropy, která po více než 40 let úspěšně vládla říši, jež zahrnovala území dnešních 12 evropských států. Minisérie vzniká v koprodukci tří veřejnoprávních televizí – české, rakouské a slovenské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …