Kroměříž: Dobrovolní hasiči převzali nový dopravní automobil

22.11.2018 19:04

Sbor dobrovolných hasičů z Kroměříže má nový dopravní automobil IVECO. Stál zhruba 2,5 milionu korun. Nahradí Avii z roku 1991, která vzhledem k vysokým provozním nákladům a poruchovosti již nevyhovuje. „Hasiči vozidlo využijí k zásahům, ale i k dopravě mladých hasičů na soutěže,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Dobrovolní hasiči převzali nový dopravní automobil
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Devítimístný dopravní automobil IVECO, typ DAILY 50C18HV NEW, je vybaven například přenosnou motorovou stříkačkou, motorovou pilou i dalším požárním příslušenstvím potřebným při zásahu. Hasičům ho dodala společnost THT Polička, která vyhrála výběrové řízení v červnu tohoto roku.

Nákup vozidla je spolufinancován Ministerstvem vnitra České republiky z programu Dotace pro jednotky SDH obcí a Zlínským krajem z Fondu Zlínského kraje. Ministerstvo vnitra přispěje částkou maximálně 450.000 korun a Zlínský kraj nejvýše 300.000 korunami.

Sbor dobrovolných hasičů Kroměříž nyní používá při zásazích cisternovou automobilovou stříkačku Tatra z roku 2006 a dopravní automobily Ford Tranzit z roku 1998 a zmíněnou Avii z roku 1991. Město nákupem vozu IVECO pokračuje v obnově vozidel pro své hasiče. Loni koupilo celkem za zhruba 1,9 milionu korun nová dopravní vozidla hasičům z místních částí Bílany a Postoupky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…