Kroměříž: Energetický manažer dohlédne na spotřebu energií

19.07.2022 10:09 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice zřizuje pracovní místo energetického manažera. Rozhodla o tom na návrh tajemnice úřadu městská rada.

Kroměříž: Energetický manažer dohlédne na spotřebu energií
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Energetický manažer bude zajišťovat činnosti zaměřené na efektivní využívání energií a snížení nákladů na energie, monitoring spotřeby energií či komunikaci s dotčenými odbory městského úřadu ohledně opatření souvisejících s nakládáním s energiemi,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Energetický manažer bude výše zmíněné činnosti zajišťovat nejen pro budovy města, ale také pro budovy organizací zřízených a založených městem Kroměříž, tedy pro mateřské i základní školy, sportoviště a pro společnost Kroměřížské technické služby. „Navazujeme na energetický audit, jehož pořízení rada schválila již dříve. Záměrem je, aby energetický manažer dával doporučení na možné úspory, sledoval dotační možnosti v tomto směru a připravoval pro radu podklady a projekty,“ doplnil místostarosta Vratislav Krejčíř.

Výdaje na energii a vodu tvořily obvykle osm až 12 procent provozních výdajů měst a obcí. „Kvůli aktuálnímu dění a prudkému zdražování tento podíl narůstá. Je tedy nezbytné věnovat této oblasti odpovídající pozornost, aby město a jeho organizace neplatily za energie a vodu více, než musí,“ dodal Krejčíř. Podle něj je jednou z cest k úsporám například případné využití solární energie na městských budovách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…