Kroměříž: Investoři seznámili veřejnost s průběhem druhé etapy oprav Vodní ulice

03.02.2019 21:19

Informace o druhé etapě rekonstrukce Vodní ulice si ve středu odpoledne přišly na radnici poslechnout asi dvě desítky občanů. Zástupci investorů je ujistili, že omezení budou trvat jen nezbytně nutnou dobu, a také odpovídali na dotazy veřejnosti.

Kroměříž: Investoři seznámili veřejnost s průběhem druhé etapy oprav Vodní ulice
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

V letošním roce se bude opravovat druhá polovina ulice, první část od obchodního domu Baťa po křižovatku s ulicemi Dobrovského a Farní byla opravena loni.

Starosta Jaroslav Němec přítomné seznámil s předpokládaným průběhem investice. Od prvního března 2019 (v případě příznivého počasí) zahájí společnost Vodovody a kanalizace Kroměříž (VaK) opravu vodovodu a kanalizace, po ní by od 1. června měla plynárenská skupina innogy měnit plynovod. Podle plánu má pracovat dva měsíce. Jako poslední nastoupí město, které bude opravovat povrch ulice. Hotovo by mělo být v podzimních měsících.

Lidé se v diskusi zajímali o to, jak bude zajištěno zásobování, kudy budou jezdit stavební stroje či zda bude možné provozovat restaurační předzahrádku ve Ztracené ulici. Během stavby získají operativní informace na stejném místě jako v loňské první etapě prací – v pronajatém domě vedle lékárny ve Vodní ulici. Stejně jako loni nebude Vodní ulice po dobu oprav uzavřena, průchod pro pěší zůstane zachován.

Předseda představenstva a ředitel VaK Ladislav Lejsal přiznal, že oprava vodovodu a kanalizace si stejně jako loni vyžádá omezení. „Budeme se pohybovat v hloubce 4,5 metru, budeme tam jezdit velkým bagrem i tatrovkami. Nikdo nechce nikoho ohrozit ani zbytečně omezovat, ale udělat se to musí,“ uvedl Lejsal. Dodal, že VaK se bude snažit termín dokončení prací zkrátit, totéž sdělil i zástupce plynařů.

Město bude oprava povrchu Vodní ulice stát zhruba 14,8 milionu korun, jde o cenu za obě etapy prací. Po dohodě s památkáři zůstane zachovaný historický ráz ulice. V její horní polovině tak již jsou chodníky z pásových žulových desek a silnice z žulových kostek. Chodníky jsou širší na úkor komunikace. Stejně bude vypadat i zbylá část Vodní ulice, kde tak bude více místa pro pěší a také pro restaurační předzahrádky.

Starosta Němec na závěr poděkoval přítomným za účast na jednání. „Chci vám i ostatním občanům také předem poděkovat za to, že budete snášet omezení, které stavba přinese. Doufejme, že na podzim bude celá Vodní ulice v novém a že bude ozdobou Kroměříže,“ uzavřel Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …