Kroměříž: Jablečný den bude plný dobrot, zábavy i tvoření

04.10.2022 7:29 | Tisková zpráva

Jablka, typicky podzimní druh ovoce, budou hrát hlavní roli v programu Jablečného dne. Připravuje ho kroměřížská radnice na sobotu 15. října na Velkém náměstí. „Program Jablečného dne bude spojený s farmářskými trhy, které se jinak konávají na Hanáckém náměstí. Akce tak bude lákavá pro širokou veřejnost. Probíhat bude od 9 do 16 hodin a po celou dobu je vstup zdarma,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Kroměříž: Jablečný den bude plný dobrot, zábavy i tvoření
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Návštěvníci na Velkém náměstí ochutnají a budou si moct zakoupit mošty a další výrobky z jablek. Připraveny jsou workshopy a tvořivé dílny, fotokoutek, bohaté občerstvení, hrát bude kapela TaHudba.  Stejně jako v předchozích letech i letos si mohou návštěvníci prohlédnout výstavu plodů starých a krajových odrůd jabloní a hrušní. Pro nemenší je od 10. hodiny připravena pohádka O Červené karkulce v podání Divadla eMILLIon.

V průběhu celého Jablečného dne se budou sbírat recepty na nejrůznější výrobky z jablek. Ze získaných receptů vznikne kuchařka plná návodů na výrobu jablečných dobrot, která by měla být hotová a představená za rok na příštím ročníku Jablečného dne. Recepty bude možné odevzdat u stánku Zdravého města v blízkosti kašny nebo je nejpozději do 31. října poslat na e-mail: michaela.jirikova@mestokm.cz. Autoři receptů mohou, ale nemusí uvést své jméno.

Akce se uskuteční pouze za dobrého počasí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…