Kroměříž: Kroměřížské sociální služby pořídí nové speciální bezbariérové vany

16.08.2022 8:36 | Tisková zpráva

Sociální služby města Kroměříže (SSKM) pořídí v příštím roce čtyři nové bezbariérové zvedací a polohovací vany s bočním vstupem pro své klienty.

Kroměříž: Kroměřížské sociální služby pořídí nové speciální bezbariérové vany
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Vany budou instalovány ve třech pobytových zařízeních spadajících pod SSKM – dvě v Domově pro osoby se zdravotním postižením Barborka a po jedné v Domově pro seniory U Kašny a Domově se zvláštním režimem Strom života. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí
„Nové vybavení zvýší komfort a zlepší služby poskytované klientům ve zmíněných pobytových zařízeních. Zároveň také usnadní fyzicky velmi náročnou práci zaměstnancům v domovech,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.

Půjde o elektricky výškově nastavitelné vany s bočním vstupem, které musí splňovat požadovaná kritéria, mezi něž patří především rozměry a nosnost, nízká nástupní výška, možnost náklonu vany, automatické napouštění vody, termostatické ventily pro napouštění a sprchování, teploměr monitorující teplotu, perličková koupel a další.

„Jde o poměrně nákladné vybavení. Vyhlášením veřejné zakázky a nákupem polohovacích van v rámci celé organizace se nám podařilo vysoutěžit výhodnou cenu. Za jednu vanu při koupi čtyři kusů zaplatíme necelých 319 tisíc korun včetně DPH. Vany budou hrazeny z vlastních finančních zdrojů organizace. Cena zahrnuje také instalaci van, dopravu a další služby s nimi spojené,“ uvedla ředitelka SSKM Dagmar Klučková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.