Kroměříž: Lidé mohou na radnici nosit pomoc Ukrajině

02.03.2022 9:18 | Tisková zpráva

Město zřídilo ve vestibulu radnice na Velkém náměstí sběrné místo, kam mohou lidé nosit od rána úterý 1. března trvanlivé potraviny, drogerii a volně dostupné léky na pomoc uprchlíkům z válkou postižené Ukrajiny.

Kroměříž: Lidé mohou na radnici nosit pomoc Ukrajině
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Zatím do našeho města míří jen jednotlivci a do Zlínského kraje desítky uprchlíků, kteří zde většinou navíc mají rodinné příslušníky a dokážou se o sebe postarat. Musíme být však připraveni na větší množství uprchlíků, kteří budou potřebovat naši pomoc. Děkuji každému, komu osud těchto lidí není lhostejný a kdo se do sbírky zapojí,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Lidé mohou v pracovní době městského úřadu nosit masové, zeleninové či jiné konzervy, těstoviny, rýži, luštěniny, instantní polévky, trvanlivé mléko, olej, cukr, sirup, dětskou výživu, cukrovinky, balené vody a další potraviny s delší dobou spotřeby. Z hygienických prostředků se sbírají šampony, sprchové gely, kartáčky, pasty, vlhčené ubrousky, pleny, prací prostředky, prostředky na mytí nádobí, toaletní papíry či papírové kapesníky.

Aktuální informace lidé najdou na internetových stránkách www.pbzk.cz. Lidé, kteří potřebují potravinovou pomoc pro uprchlíky, se mohou obrátit na telefonní číslo +420 739 075 338 nebo na e-mailovou adresu info@pbzk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…