Kroměříž: Město chce zvelebit lesopark na Barbořině

01.12.2020 7:38

Kroměřížská radnice plánuje úpravy lesoparku Barbořina.

Kroměříž: Město chce zvelebit lesopark na Barbořině
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Jedná se o výjimečnou lokalitu s vyšší mírou biodiverzity v krajině v bezprostřední blízkosti města. Cílem je upravit prostor tak, aby umístěné prvky podpořily vztah obyvatel k přírodě, a zároveň s tím i posílily sociální, zejména rodinné vazby mezi lidmi. Projekt je zaměřen na citlivé trávení volného času v přírodě, na aktivní odpočinek ve formě sportovních a soutěžních aktivit, na možnost relaxace v přírodě nebo na pozorování přírody a krajiny,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Vrchol Barbořina nabízí pohledy na Hanou, Hostýnské vrchy a především na samotné město Kroměříž. I díky plánovaným úpravám si zde na své přijdou rodiče s dětmi i senioři. „V lesoparku je počítáno s vycházkovými a běžeckými trasami, ale také s trasou pro cyklisty, která bude podpořena dětským trailem pro zdokonalování dovedností na jízdním kole. V první etapě bude realizována stezka bosou nohou, dětský vlek, výsadba nových trávníků, mobiliář a herní prvky, informační tabule, turistické značení, cvičební prvky, dětský trail a bude založena nová louka,“ popsal Martin Gabryš z odboru regionálního rozvoje.

Druhá etapa bude zahrnovat pozorovatelnu okolí, přístřešek s možností rozdělání ohně a také posed v korunách stromů. „V roce 2021 mohou být provedeny přípravné práce první i druhé etapy a realizace první etapy. Realizace druhé etapy bude možná v první polovině roku 2022,“ poznamenal Peštuka. Náklady na projekt a první etapu jsou odhadovány na 2,5 milionu korun, na druhou etapu se počítá s podobnou částkou. Město se pokusí část nákladů hradit z dotací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…