Kroměříž: Město chystá výměnu kamer na Hanáckém náměstí a v Albertově ulici

12.02.2021 11:41

Kroměřížská radnice plánuje další modernizaci městského kamerového systému.

Kroměříž: Město chystá výměnu kamer na Hanáckém náměstí a v Albertově ulici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V letošním roce bychom chtěli vyměnit stávající analogové kamery za nové digitální na Hanáckém náměstí a v Albertově ulici,“ informoval starosta Jaroslav Němec. Náklady na výměnu kamer činí 521 tisíc korun, 350 tisíc by mohla pokrýt dotace od ministerstva vnitra.

Městský kamerový systém v Kroměříži nyní tvoří 21 pevných kamerových bodů, z toho je už 16 digitálních. „Moderní technologie nám díky vysokému rozlišení umožňuje efektivnější dohled na kamerou sledovaném území, a to včetně zachycení pachatelů či motorových vozidel v pohybu,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Pokud městská policie dotaci získá, nové kamery by měly být instalovány ve druhé polovině letošního roku. Město provozuje kamerový systém od roku 2001 a postupně ho modernizuje. Například loni městská policie instalovala nové digitální kamery na Velkém náměstí, Riegrově náměstí a v ulici 1. máje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…