Kroměříž: Město podpoří částkou 100.000 korun mobilní hospic

10.12.2019 16:42

Kroměřížská radnice podpoří v příštím roce spolek Andělé Stromu života z Nového Jičína, který provozuje mobilní hospic. Uvolnění částky 100.000 korun pro tyto účely schválili ve čtvrtek zastupitelé.

Kroměříž: Město podpoří částkou 100.000 korun mobilní hospic
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Aby byli pracovníci více dostupní klientům z Kroměříži, chtějí si zde zařídit zázemí s lékařem i se sestrou. Do Kroměříže doposud dojížděli až ze Zlína či Přerova. Podporu mobilního hospice má navíc koalice ve svém programovém prohlášení,“ poznamenala místostarostka Daniela Hebnarová.

Mobilní hospic poskytuje služby nevyléčitelně nemocným lidem a jejich rodinám, které se rozhodnou pečovat o své blízké doma. „Hlavním cílem mobilního hospice je umožnit lidem s nevyléčitelným onemocněním zůstat v kruhu svých blízkých, ulevit jim od bolesti a zajistit důstojné dožití v jejich posledních dnech života,“ doplnil místostarosta Vít Peštuka.

Kromě samotné domácí hospicové péče poskytuje spolek i psychologické a odborné sociální poradenství pro pozůstalé, terénní odlehčovací, terénní rehabilitační a ošetřovatelské služby, provozuje půjčovnu kompenzačních pomůcek a pořádá svépomocné skupiny pro pečující. „Mobilní hospic je služba, která je pro pacienty bezplatná. Spolek Andělé Stromu života v letošním roce o dotaci na mobilní hospic město Kroměříž nežádal, přesto se od ledna do října v Kroměříži staral o osm klientů,“ upozornil vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…