Kroměříž: Město pořídí nový automobil pro Senior taxi

24.03.2019 19:03

Kroměřížská radnice koupí nové vozidlo pro potřeby Senior taxi. Zastupitelé na čtvrtečním zasedání schválili uvolnění částky 700.000 korun jako příspěvek Sociálním službám města Kroměříže, které službu Senior taxi provozují. „Pořídí za něj automobil, který bude více vyhovovat i pro přepravu osob se zdravotním postižením,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Kroměříž: Město pořídí nový automobil pro Senior taxi
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Senior taxi nyní využívá vozidlo Škoda Octavia, které má najeto 322.000 kilometrů. „Není ale konstrukčně řešeno pro převoz invalidního vozíku a má nízko umístěné sedačky, do kterých se osobám se zdravotním postižením obtížně nasedá. Nové vozidlo bude vybaveno tak, aby Senior taxi mohli využívat i zdravotně postižení, kteří o tuto službu také jeví zájem,“ uvedla ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže Dagmar Klučková.

Senior taxi od roku 2017 usnadňuje starším lidem a zdravotně postiženým cesty k lékaři, na úřady či na nákupy. Zájem o službu se zvyšuje, loni se počet výjezdů oproti roku 2017 téměř zdvojnásobil. Sociální služby jich zaznamenaly 2040, zatímco v roce 2017 bylo výjezdů 1196. Město na letošní rok uvolnilo na provoz Senior taxi 400.000 korun, což je proti loňskému roku o 100.000 korun více.

Jedna jízda přijde maximálně na 60 korun

Taxík jezdí ve všední dny od ranních hodin až do 15:00. Využít ho mohou lidé starší 65 let nebo zdravotně postižení s trvalým bydlištěm v Kroměříži a místních částech města. Senior taxi je třeba objednat na telefonním čísle 601 086 101. Kilometr jízdy přijde na 15 korun a za každou minutu čekání se účtují dvě koruny. Od ledna letošního roku platí, že jedna jízda přijde maximálně na 60 korun, dříve to bylo 75 korun.

Zastupitelé kromě nákupu automobilu pro Senior taxi schválili také koupi osobního auta Škoda Fabia pro přepravu pracovníků Sociálních služeb města Kroměříže ke klientům terénní odlehčovací služby a nákup dodávky pro Dům kultury v Kroměříži i vozidla pro přepravu minimálně sedmi osob pro Knihovnu Kroměřížska. Tato vozidla budou placena z investičních fondů zmíněných organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…