Kroměříž: Město postaví za bazénem pumptrack, okruh pro jízdu v terénu

22.08.2021 10:52

Kroměřížská radnice vybuduje okruh pro jízdu na kole v terénu, takzvaný pumptrack. Stát bude za plaveckým bazénem. Postaví ho Tomáš Brožík z Dobřan v Plzeňském kraji, který nabídl cenu zhruba 835 tisíc korun.

Kroměříž: Město postaví za bazénem pumptrack, okruh pro jízdu v terénu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Po nedávno otevřeném skateparku se jedná o další nové venkovní sportoviště, které bude moci využít široká veřejnost. Věřím, že si pumptrack užijí děti i zdatnější cyklisté,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Pumptrack je uzavřený, uměle vytvořený přírodní okruh pro jízdu na kole, který se projíždí bez šlapání. Je tvořený terénními vlnami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat nebo dokonce zvyšovat rychlost jízdy pouhým pumpováním. Je ideální pro nácvik rovnováhy, ovládání a získání základních dovedností na jízdních kolech, je i výborným místem pro zábavu a pilování technických dovedností cyklistů

„Pumptrack je zábavou pro jednotlivce, skupinky jezdců i pro rodiny. Užijí si jej děti, mládež i dospělí bez ohledu na výkonnost i věk, ale také zkušení bikeři. Cílem projektu je vytvořit ve městě vhodnou lokalitu pro zdokonalování se v jízdě na kole,“ doplnil koordinátor městské mobility Martin Gabryš. Pumptrack by měl být za bazénem dokončen během podzimních měsíců.

Pumptrack není jedinou aktivitou, kterou radnice vylepšuje podmínky pro cyklisty. Už v loňském roce v některých ulicích na vozovce například vyznačila piktogramy upozorňující řidiče motorových vozidel na pohyb cyklistů a pracuje se na projektové přípravě cyklostezek ve městě i mimo něj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

7:17 Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

Téměř třicet sedm let ležela pod kamenným podstavcem sochy V.I. Lenina, která stála v prostranství p…