Kroměříž: Město připravuje úpravy křižovatky ulic Albertova – Nitranská

21.03.2022 17:55 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice chystá stavební úpravy křižovatky ulic Albertova a Nitranská.

Kroměříž: Město připravuje úpravy křižovatky ulic Albertova – Nitranská
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V současné době křižovatka nesplňuje parametry pro najetí a vyjetí nákladních vozidel, která zajíždějí do sběrného dvora a která zásobují blízký supermarket. Vznikají tak kolizní stavy, při kterých se vozidla v křižovatce nemohou plynule pohybovat. Navržené řešení zvýší komfort pro všechny řidiče, kteří touto lokalitou projíždějí,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

O úpravy křižovatky se postará společnost SISKO z Přerova. Náklady činí zhruba 1,6 milionu korun. Práce začnou koncem dubna a hotové by měly být v červnu. „Zahrnují především nový odbočovací pruh při výjezdu z Nitranské směrem na ulici Velehradská a zvětšení poloměru nájezdových a výjezdových oblouků v křižovatce,“ poznamenal vedoucí radničního odboru investic Libor Pecháček.

Doplnění nového odbočovacího pruhu si vyžádá nové vedení chodníku a nové místo pro přecházení až u parkoviště u supermarketu. Práce zahrnují i předláždění stávajícího chodníku okolo parkoviště u supermarketu a také výměnu všech silničních obrub. Úpravy si nevyžádají uzavírku. „Stavba bude probíhat za plného provozu s minimálním omezením pro pěší a automobilovou dopravu,“ potvrdil Pecháček.

Radnice v Nitranské ulici již loni do dopravní infrastruktury investovala. Na pozemku, který patří městu, vybudovala odstavnou plochu pro zhruba tři desítky automobilů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…