Kroměříž: Město přispívá na kastraci koček vyššími částkami

20.10.2020 19:02

Město Kroměříž zvýšilo finanční příspěvek na kastraci koček a kocourů. „Chceme tím zabránit nekontrolovanému množení koček, které s sebou přináší nárůst počtu toulavých zvířat v ulicích nebo v péči soukromého kočičího útulku. Snažíme se pomoct majitelům koček snáze zvládnout finanční náklady spojené s veterinárním zákrokem a program se týká také kastrace koček toulavých,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.

Kroměříž: Město přispívá na kastraci koček vyššími částkami
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Finanční příspěvek na kastraci kočky se zvýšil z 300 na 600 korun, na kastraci kocoura město již nyní přispívá namísto původních 150 korun částkou 300 Kč.

Program se vztahuje na zákroky prováděné u koček a kocourů ve vlastnictví a péči občanů s místem trvalého pobytu na území města a na zákroky na toulavých kočkách odchycených na území Kroměříže. „Zájem veřejnosti o program, který město dlouhodobě financuje, klesá. Proto jsme přistoupili k navýšení finančního příspěvku pro občany,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Program kastrace koček funguje v Kroměříži od května 2015. Jeho cílem je podpořit chovatele koček a motivovat je poskytnutím finančního příspěvku ke kastracím jimi chovaných zvířat, aby se omezil nárůst opuštěných koťat a toulavých koček na území města. Dalším cílem je utlumení populace toulavých koček, žijících v městské aglomeraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…