Kroměříž: Město si od společného nákupu energie pro školy slibuje úspory ve statisících

23.03.2018 13:49

Městský rozpočet by díky centrálnímu nákupu elektřiny pro mateřské a základní školy mohl být ročně bohatší až o několik set tisíc korun. Radnice vybrala nového dodavatele elektronickou aukcí.

Kroměříž: Město si od společného nákupu energie pro školy slibuje úspory ve statisících
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Mám radost, že se náš předpoklad naplnil a že na nákupu elektřiny pro školy ušetříme letos a příští rok významné prostředky. Přesnou částku ale budeme vědět až po vyúčtování na konci zúčtovacího období,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Rada musela schvalovat výsledek veřejné zakázky napodruhé, neboť vítěz byl pro nesplnění kvalifikace vyloučen. Vítězem se tak stala původně druhá společnost Amper Market z Prahy, která nabídla 1,784 milionu korun, tedy o 47.000 korun vyšší částku než firma, která byla na první příčce. Podle smlouvy platné do konce roku 2019 dodá školám elektrickou energii v předpokládaném rozsahu 1665 MWh.

„Jedná se o odhad na základě předchozích odběrů. Pro jednotlivá odběrná místa ale nebude skutečné množství elektrické energie odebrané ve smluvním období nijak limitováno ve smyslu zvýšení či snížení odběru,“ dodala Zuzana Kytlicová z radničního odboru rozvoje města. Město navíc během smluvního vztahu může rušit stávající a zřizovat podle svých potřeb nová odběrná místa.

Smlouva se vztahuje na všech devět městem zřizovaných mateřských škol a také na všech šest škol základních. „Pokud vše půjde tak, jak předpokládáme, rádi bychom v budoucnu tímto způsobem nakupovali elektrickou energii i pro ostatní budovy města a jeho organizací. Můžeme tak uspořit nemalé peníze, které využijeme na rozvoj Kroměříže,“ uzavřel Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…