Kroměříž: Město zprovoznilo polopodzemní kontejnery ve Spáčilově ulici

14.06.2022 20:51 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice zprovoznila nové polopodzemní kontejnery ve Spáčilově ulici. „Místo čtrnácti stanovišť, na kterých byly předchozí plastové kontejnery, jsou kontejnery na odpad pouze na devíti stanovištích.

Kroměříž: Město zprovoznilo polopodzemní kontejnery ve Spáčilově ulici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Kapacita se přitom zvýšila celkem o více 14 metrů krychlových. A přibylo také parkovacích míst,“ poznamenal místostarosta Karel Holík. 

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15393 lidí

Podle vedoucího odboru služeb Lamberta Hanzala jsou nové polopodzemní kontejnery určeny pro domy číslo popisné 3032, 3033, 3034, 3035, 3036, 3372, 3373, 3447, 3448, 3543, 3544, 3574 a 3575. „Plastové kontejnery na komunální a tříděný odpad umístěné poblíž těchto domů byly odvezeny,“ doplnil Hanzal.

Co se parkovacích míst týče, díky místu uvolněnému po plastových kontejnerech v lokalitě přibude asi desítka parkovacích míst. „Nové polopodzemní kontejnery vypadají lépe než předchozí hnízda různobarevných plastových kontejnerů. Dalším přínosem této investice je také zmíněný vyšší počet parkovacích míst,“ dodal Holík.

V letošní druhé etapě prací byly či budou polopodzemní kontejnery umístěny také v ulicích Zborovská, U Rejdiště, Francouzská, Rumunská a Nitranská. Polopodzemní a podzemní kontejnery instaluje v Kroměříži zlínská společnost ELKOPLAST CZ. Náklady činí zhruba 26,5 milionu korun. Ve většině lokalit je navržena instalace polopodzemních kontejnerů, v historické části pak podzemních, které nenaruší historický ráz města.

V loňské první etapě byly podzemní a polopodzemní kontejnery o objemu pět metrů krychlových na směsný komunální odpad, papír a plast a kontejnery o objemu tři metry krychlové na sklo instalovány v ulicích Na Sladovnách, Malý Val, Vejvanovského, 17. listopadu a Československé armády.

Celkem tak bude v ulicích Kroměříže za loňskou i letošní etapu instalováno 31 kontejnerových hnízd, z nichž každé obsahuje tři až čtyři kontejnery. Z ulic bude postupně staženo více než 300 klasických plastových kontejnerů. Město si navíc nechalo zpracovat investiční záměr na vybudování dalších polopodzemních a podzemních kontejnerů. Chce tak vytipovat další vhodné lokality pro vybudování těchto kontejnerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…