Kroměříž: Na vjezdu od Hulína počítejte s dopravními komplikacemi

03.08.2018 7:33

Ředitelství silnic a dálnic ČR bude v termínu až do 15. října opravovat povrch komunikace silnice I/47 v ulicích Hulínská a Kaplanova. Provoz zde bude zachován obousměrně jen v jednom pruhu, objízdná trasa stanovena nebyla.

Kroměříž: Na vjezdu od Hulína počítejte s dopravními komplikacemi
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Oprava se týká úseku, který začíná v Hulínské ulici u světelné křižovatky s napojením na dálnici D1, pokračuje po křižovatku u benzínky OMW a pak dále v Kaplanově ulici. Stavbaři plánují frézování stávajícího povrchu komunikace, pokládku nových vrstev a opravu silničních vpustí. Práce začnou od křižovatky s dálničním napojením a budou pokračovat postupně ve čtyřech etapách směrem do Kroměříže.

Obousměrný provoz bude zachován po celou dobu stavby, dopravu budou převážně řídit mobilní semafory. V některých etapách bude uzavřena přilehlá místní komunikace Čelakovského, Bílanská ulice bude průjezdná jen v jednom směru. Stavba si vyžádá i omezení pro chodce, v některých etapách bude uzavřen přechod pro chodce v Hulínské ulici, v další pak přechody v Kaplanově ulici. Při pokládce nového povrchu bude na nezbytně nutnou dobu mimo provoz autobusová zastávka Kaplanova, Plastika.

Jelikož se nejedná o investici města, bližší informace lze získat u investora, kterým je Ředitelství silnic a dálnic ČR. Vyhláška, která stanovuje přechodné úpravy provozu na této komunikaci, je k nahlédnutí na webu krajského úřadu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…