Kroměříž: O mandát senátora za obvod 76 Kroměříž se utká šest kandidátů

22.07.2022 7:29 | Tisková zpráva

Kandidátku do senátních voleb v obvodu 76, který zahrnuje Kroměřížsko a východní část Vyškovska, podalo šest politických stran či hnutí. Uzávěrka přihlášek byla dnes v 16 hodin. Volby se uskuteční 23. a 24. září 2022. Případné druhé kolo, pokud některý kandidát v prvním kole nezíská nadpoloviční většinu hlasů, proběhne 30. září a 1. října.

Kroměříž: O mandát senátora za obvod 76 Kroměříž se utká šest kandidátů
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Do 5. srpna vydá registrační úřad, tedy Městský úřad Kroměříž, rozhodnutí o registraci, případně o odmítnutí přihlášky k registraci,“ uvedla vedoucí odboru občansko-správních agend kroměřížské radnice Ivana Bukovská.

Kandidáta do voleb vyslaly tyto politické strany a hnutí: ANO 2011, ČSSD, NEZÁVISLÍ, SPOLU (koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09), STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ a Svoboda a přímá demokracie (SPD).

V minulých volbách v roce 2016 kandidovalo devět lidí. Do druhého kola tehdy postoupil ziskem 16,07 procenta hlasů kandidát hnutí ANO Jan Hašek a lidovecká kandidátka Šárka Jelínková, která obdržela 16,94 procenta hlasů. Jelínková pak ovládla druhé kolo a stala se senátorkou, když Haška porazila poměrem 53,48 procenta proti 46,51 procenta hlasů. Volební účast v prvním kole dosáhla 34,49 procenta a ve druhém kole přišlo hlasovat pouze 15,91 procenta oprávněných voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…