Kroměříž: Prázdninové hudební čtvrtky přinesou na Velké náměstí oživení a zábavu

02.06.2021 15:47

Každý prázdninový čtvrtek, kromě toho předdožínkového, bude na kroměřížském Velkém náměstí hrát živá hudba. Sérii osmi koncertů v názvem Čtvrtky na Velkém… připravil Dům kultury a pamatoval při tom na milovníky a obdivovatele nejrůznějších hudebních žánrů a stylů.

Kroměříž: Prázdninové hudební čtvrtky přinesou na Velké náměstí oživení a zábavu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Na své si tak přijdou folkaři, rockeři, milovníci cimbálovky, dechové hudby i světoznámých evergreenů. Začátky všech koncertů jsou naplánované na 18. hodinu a diváci a posluchači si hudbu užijí zdarma,“ řekl ředitel Domu kultury v Kroměříži Pavel Sedláček.

O vstup do prázdnin se 1. července postará rocková kapela Motus. Skupina, která má na Kroměřížsku dlouholetou tradici si drží i přes mnohé a moderní vlivy stále stejný herní styl postavený na základech klasického bigbítu. O týden později (8. července) zahraje na náměstí Parta Kroměřížských Muzikantů. Seskupení místních hudebníků, kteří začínali hrát pouze pro potěšení své a nejbližších přátel, má v repertoáru hlavně bigbítové a raně rockové skladby z 60. let.

Na zcela jinou notu zahraje 15. července cimbálová muzika Juráš. Repertoár cimbálovky s primášem Jiřím Paličkou staví na lidových písních ze Zlínska, Valašska, Slovácka a luhačovického Zálesí. Čtvrtý koncert v řadě (22. července) představí přerovskou multižánrovou kapelu Blue Band Company. Sedmičce muzikantů není cizí žádný hudební žánr a tak jistě zaujme skoro každého.

Červencovou část hudebního seriálu uzavře 29. července mohelnická folková kapela Madalen. Ta se může kromě třicetileté historie pochlubit i řadou úspěchů na celostátních folkových festivalech, například na Mohelnickém dostavníku či Portě.

Ve čtvrtek 5. srpna pak bude Velkým náměstím znít klasická dechovka, o zábavu se postará Věrovanka. Druhá srpnový čtvrtek (12. srpna) bude patřit centrum města domácí folkrockové kapele Jamtour. Skupina hraje vlastní i převzaté skladby z různých žánrových oblastí, inspirací jsou jim folkrockové písně skupiny Marsyas, Petra Kalandry a ETC Vladimíra Mišíka. Cyklus zakončí 26. srpna Polygon, jehož repertoár vychází ze zájmů jednotlivých členů a zasahuje mnoho hudebních žánrů od punk rocku až po klasický heavy metal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…