Kroměříž: Radnice chce snížit počet holubů na území města

13.04.2021 10:11

Vedení města rozhodlo o snižování počtu holubů v Kroměříži. Uzavřelo smlouvu o dílo s firmou RADEXA, s. r. o., jejímž předmětem je odchyt holubů, sběr mláďat a vajíček.

Kroměříž: Radnice chce snížit počet holubů na území města
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Nadměrný výskyt holubů způsobuje ve všech městech velké problémy. Mechanicky, drápky a zobáky, i chemicky prostřednictvím agresivního trusu poškozují budovy i památky. Navíc jsou holubi přenašeči nejrůznějších nákaz a hostiteli parazitů. Proto se snažíme jejich počet obzvláště v centru Kroměříže snížit,“ řekl starosta Jaroslav Němec.

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

Firma provede odchyt zdivočelých holubů a sběr jejich vajíček i vylíhnutých mláďat do 11. května. Veškeré práce uvedené ve smlouvě budou provedeny v souladu se zákonem o ochraně zvířat proti týrání, veterinárním zákonem a zákonem o ochraně přírody a krajiny. Za tímto účelem jsou nainstalována čtyři speciální odchytová zařízení, a to na Velkém, Masarykově a Milíčově náměstí a na Erbenově nábřeží.

Společnost RADEXA zajistí rovněž všechna potřebná povolení včetně dohod s vlastníky objektů, kde budou odchytová zařízení nainstalována, odvoz, utracení a likvidaci zvířat i vajíček podle platných předpisů a následnou desinfekci odchytových míst i zařízení. „Informace o průběhu prací a počty zlikvidovaných zvířat včetně vajíček obsahují písemné zprávy, které budeme průběžně v pravidelných intervalech dostávat,“ doplnil Lubomír Alexa z odboru služeb, který má zmíněnou problematiku na starost.

Město za likvidaci holubů v tomto roce zaplatí 70 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…