Kroměříž: Radnice chystá rozšíření parkovacích stání v ulicích SNP a 17. listopadu

31.03.2022 18:18 | Tisková zpráva

Město připravuje rozšíření parkovacích míst v ulicích SNP a 17. listopadu. Celkem by jich mělo přibýt zhruba pět desítek. „Využijeme plochy, které se v lokalitě uvolnily po instalaci nových polopodzemních kontejnerů a po odstranění dřívějších nevzhledných plastových kontejnerů. Věřím, že záměr přispěje ke zvýšení komfortu pro občany tohoto sídliště,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Radnice chystá rozšíření parkovacích stání v ulicích SNP a 17. listopadu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Radnice v lokalitě instalovala nové polopodzemní kontejnery loni. Zpracování projektové dokumentace a vyřízení stavebního povolení na vybudování nových parkovacích míst radní uložili odboru investic. „Realizace stavby by měla být zařazena do návrhu rozpočtu na rok 2023,“ poznamenal vedoucí odboru investic Libor Pecháček.

V loňské první etapě byly podzemní a polopodzemní kontejnery o objemu pět metrů krychlových na směsný komunální odpad, papír a plast a kontejnery o objemu tři metry krychlové na sklo instalovány v ulicích Na Sladovnách, Malý Val, Vejvanovského, 17. listopadu a Československé armády. Z těchto ulic byly odstraněny nevzhledné plastové kontejnery, celkem jich bylo asi 100.

Druhá etapa instalace polopodzemních a podzemních kontejnerů je plánována na letošní rok, práce začaly v těchto dnech. Kontejnery budou umístěny v ulicích Zborovská, Spáčilova, U Rejdiště, Francouzská, Rumunská a Nitranská. Instaluje je zlínská společnost ELKOPLAST CZ. Náklady činí zhruba 26,5 milionu korun, loňské práce přišly na 8,3 milionu korun.

Ve většině lokalit je navržena instalace polopodzemních kontejnerů, v historické části pak podzemních, které nenaruší historický ráz města. Celkem budou v ulicích Kroměříže za loňskou i letošní etapu instalovány tři desítky kontejnerových hnízd, z nichž každé obsahuje tři až čtyři kontejnery. Z ulic bude díky tomu postupně staženo více než 300 klasických kontejnerů. Kapacita pro odkládání odpadu však vzroste.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…