Kroměříž: Radnice nechala ve městě rozmístit kontejnery na potravinářský olej

16.01.2021 9:39

Obyvatelé Kroměříže mají nově možnost ukládat použité jedlé oleje a potravinářské tuky do speciálních nádob, které byly v minulých dnech rozmístěny u kontejnerů ve městě i v místních částech.

Kroměříž: Radnice nechala ve městě rozmístit kontejnery na potravinářský olej
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Tyto oleje a tuky většinou končí v dřezu či v záchodech a podílejí se na ucpávání odpadních trubek či kanalizace. Věřím, že většina občanů tuto možnost odevzdat je do speciálního kontejneru využije a přispěje tak ke zlepšení životního prostředí ve městě,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

V ulicích byly rozmístěny dvě desítky černých sběrných nádob s oranžovým víkem, každá o objemu 240 litrů. „Oleje a tuky z domácností by před vhozením do nádoby měly být uloženy v pevných obalech, ideálně v PET lahvích,“ dodal vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal. Na sběru jedlých olejů a tuků z domácností město spolupracuje s ostravskou společností TRAFIN OIL.

Nádoby jsou v ulici Sadová (u obchodu), U Rejdiště (u domu číslo 3950), Braunerova (u obchodu), Spáčilova (před supermarketem Albert), SNP, Talichova (u domu číslo 3346), Páleníčkova, Koperníkova (u obchodu), Úprkova, Albertova (v místě, kde se kříží s ulicí Rumunská) a Havlíčkova (u zdravotnické záchranné služby) a v místních částech Těšnovice (dolní stanoviště na tříděný odpad), Trávník, Kotojedy, Bílany, Vážany (u hospody U Klimešů), Postoupky, Hradisko, Zlámanka i Drahlov.

Kromě zmíněných nádob mohou občané nadále použité jedlé oleje a potravinářské tuky odevzdávat na sběrném dvoře na sídlišti Zachar a také při mobilních svozech odpadů, které provozuje společnost Biopas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…